Belastingboekje

Omdat je niet teveel
wilt betalen

Home Zoek Print Kontakt

 

Headlines   

Belastingdienst meet met twee maten

Loopt u in het vizier van de fiscus?

Winkeliers: Lokale belastingen niet meer van deze tijd

'Belasting op winkelreclame moet afgeschaft worden'

Winkeliers Groningen betalen meeste belasting over hun zaak

Wiebes: Kamer weet alles over belastingafspraken

Stadse winkeliers betalen meeste belasting voor panden

Extra aangiftetip

Belastingdienst jaagt op klanten trustkantoor HJC

Winkeliers: 'zet streep door reclamebelasting'

 
               

Artikelen

Voor het efficiŽnt voeren van de aangiftepraktijk maken alle toonaangevende fiscale kantoren gebruik van Kluwer Klubas
Ib aangifte - Naast deze regelmatig voorkomende aangiften zijn er nog andere die eenmalig of incidenteel voorkomen. Zolang tussen verschillende partijen alles koek en ei is hoor je daar niemand over... meer

Het kabinet heeft een beslissing genomen over projecten in de Noordvleugel
Kabinet - Het kabinet heeft een beslissing genomen over projecten in de Noordvleugel. Hier kunt u zich inschrijven voor de Nieuwsbrief Regering. Verder zal het kabinet ook extra geld beschikbaar stellen voor het tbs-beleid en voor de glastuinbouw, aldus bronnen in politiek Den Haag... meer

Hitlergroet brengt naar twee allochtonen en de politie
Aangifte doen politie - In dat kader moest hij brieven aan burgers in enveloppen doen. Het verschil tussen joden en Islamitische Marokkanen is als volgt. Hitlergroet brengt naar twee allochtonen en de politie... meer

In 1966 fuseerde de bank met de Nutsspaarbanken te Wognum en Hauwert
Spaarbank - Doorslagen van uitgaande brieven, op naam van geadresseerde geordend. Raamposter betreffende het Groot Basketball Jeugdtoernooi in de sporthal 'De Vang', onder auspicien van de bank... meer


Tophypotheek Tophypotheek Bij een relatief hoog (te verwachten) inkomen kan soms meer dan een basishypotheek worden geleend.

Een tophypotheek is de benaming voor een hypotheek die hoger is dan de executiewaarde van het huis. Nederlandsche Bank vandaag in een vraaggesprek met deze krant. Kan een tophypotheek verantwoord zijn?Wie een tophypotheek wil, loopt een behoorlijk risico, zo meent minister Zalm. Stel u koopt een nieuwe woning voor een bedrag van 230. Omdat de geldverstrekker een groter risico neemt is het rentepercentage voor een dergelijke tophypotheek doorgaans hoger. Officieel willen de banken en het ministerie de afspraak niet bevestigen, schrijft de krant. Een tophypotheek is een lening die hoger is dan negentig procent van de waarde van de woning. Toch vindt de financieel en zakelijk dienstverlener voor de gezondheidszorg, VVAA, een tophypotheek in bepaalde gevallen een verantwoorde keuze. Verder zullen banken bij hypothecaire leningen met een variabele rente of een korte rentevaste periode tot tien jaar een hogere toetsrente hanteren. De minister maakt zich zorgen over de toenemende hypotheekschuld in Nederland in combinatie met een groeiend aandeel hypothecaire leningen met variabele rente of korte rentevaste periode. Tophypotheek Tophypotheek Bij een relatief hoog te verwachten inkomen kan soms meer dan een basishypotheek worden geleend.

Gaarne alle bedragen, behalve rente indien gevraagd, afronden. Meer bouwen levert dus ook een bijdrage aan de oplossing van het probleem, vindt Vereniging Eigen Huis. Ook wordt bekeken of er nieuwe inkomensratio's ingevoerd moeten worden, waarmee de verhouding inkomen en hypotheek beter in de gaten gehouden kan worden. De extra netto rente van 362 euro is een echte kostenpost. Wellink is het daar op zijn zachtst gezegd niet mee eens. Zo kunnen banken bepalen of de huizenkoper zijn verplichtingen ook kan nakomen als de rente stijgt. Direct toezicht houden is voor de centrale bank lastig. De executiewaarde zou dan gestegen moeten zijn naar 277. Als het haar lukt om een paspoort te krijgen mogen er wat mij betreft alle illegalen er 1 paspoort hebben. Volgens Het Financieele Dagblad zullen banken huizenkopers die bij hen aankloppen voor een hoge hypotheek strenger beoordelen. Hun inkomen moet voldoende zijn om tien jaar lang 6 procent rente te kunnen betalen. Krijgt u een wel heel verleidelijk aanbod? Grote kans dat de maandlasten kunstmatig laag worden gehouden.

Voor de financiering hebt u een bedrag nodig van 250. Bij de meeste banken kunt u maximaal aflossingsvrij lenen tot 75 procent van de executiewaarde. De financier vraagt dan een hogere rente over het geleende bedrag of over het gedeelte van de lening dat hoger is, de top. Het akkoord zou volgend jaar naar buiten worden gebracht. Wellink, "dat iedereen de fouten telkens weer opnieuw maakt.

Voor de financiering hebt u dan een bedrag nodig van 250. Uiteraard maakt de adviseur vooraf een plan waarin de risicoís en haalbaarheid op een rijtje worden gezet. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Het kan ook een lening zijn die hoger is dan het inkomen eigenlijk aankan. Een inleg van 1000 euro op een beleggingsrekening voelt u weliswaar zwaarder in uw portemonnee, maar het is geen weggegooid geld.

Er moet voldoende geld overblijven voor eten, drinken en vrolijk zijní, zegt Van Middelaar. Slecht nieuwsZeer slecht nieuwsGeef uw commentaar op dit nieuws. Het risico dat een huizenkoper op termijn onderuit gaat, wordt immers groter als hij of zij te veel geld leent, terwijl inkomens of de onderliggende waarde van het huis te laag zijn. Toch zijn lang niet overal de woningprijzen gestegen. In vergelijking met andere Europese landen steken meer Nederlanders zich zwaarder in de schulden bij de aanschaf van een woning. Het ministerie van FinanciŽn overlegt na de zomer met de financiŽle sector, waaronder de banken, over hoe de verkoop van tophypotheken beperkt kan worden. Als u wat ruimte heeft, dan bent u beter uit met een lagere rente in combinatie met de opbouw van wat vermogen. Hierdoor is de financiŽle kwetsbaarheid van specifieke groepen huishoudens toegenomen. Goed of slecht nieuws?Uitstekend nieuwsGoed nieuwsTja.