Belastingboekje

Omdat je niet teveel
wilt betalen

Home Zoek Print Kontakt

 

Headlines   

Belastingdienst meet met twee maten

Loopt u in het vizier van de fiscus?

Winkeliers: Lokale belastingen niet meer van deze tijd

'Belasting op winkelreclame moet afgeschaft worden'

Winkeliers Groningen betalen meeste belasting over hun zaak

Wiebes: Kamer weet alles over belastingafspraken

Stadse winkeliers betalen meeste belasting voor panden

Extra aangiftetip

Belastingdienst jaagt op klanten trustkantoor HJC

Winkeliers: 'zet streep door reclamebelasting'

 
               

Artikelen

Kijken wat je betaalt en vergelijken met je gewicht tarief
Wegenbelasting tarief - En dan nog alleen de achterkant is hoger, de voorkant niet, want het dak loopt van laag naar hoog. Maar een nadeel er van is dat je de camper niet in de werkelijkheid direct kan zien... meer

Het betekent dat u minder belasting hoeft te betalen
Teruggave belasting - Het betekent dat u minder belasting hoeft te betalen. Ze vallen onder de aftrekposten die u in mindering kunt brengen op het inkomen. Dit is een navigatie mogelijkheid tussen de Belastingdienst, Douane en Toeslagen... meer

Een offerte van een lijfrente of lijfrente advies is vrijblijvend
Lijfrente pensioen - De eindloonregeling is momenteel een erg populaire pensioenregeling. Een eventuele AOW-gat, Anw-gat en WAO-gat dient in de rapportage te worden opgenomen. Indicatie aan te kopen lijfrenteMaak hier uw keuzeJaNeeN... meer


Aangifte inkomsten belasting - .. meer


Huurwaardeforfait is een verouderd begrip, vervangen door eigen woning forfait.

Huurwaardeforfait is een verouderd begrip, vervangen door eigen woning forfait. Huizen van voor 1900 zijn ook veel mooier en zijn niet in conflict met het landschap, zoals bijvoorbeeld een oude boerderij. En de mensen aan de onderkant zullen zien, dat zij het beter gaan krijgen. Bij verhuizing mag een bestaande hypotheek altijd meegenomen worden naar het nieuwe huis. Uiteraard vermindert de schuld wel de heffingsgrondslag in Box III.

Iemand die eigenaar is van een stuk grond, mag daar in een libertarische samenleving mee doen wat hij wil. Ik hoop dat de partijen voorafgaand aan de verkiezingen duidelijk hun bedoelingen naar de kiezers ventileren. Wijziging Huisvestingswet doorwerking ruimtelijke beleid 25. De eventuele verkoopwinst kan dus gebruikt worden voor consumptieve doeleinden, maar blijft wel vijf jaar staan. Alle linkse partijen vallen zoiezo af, maar voor de rest weet ik het nog niet. Verandering van de Grondwet inzake de onschendbaarheid van het brief-, telefoon-, en telegraafgeheim 25. Maar als er eenmaal een begin mee wordt gemaakt dan is de beer los.

Dat U van deze nieuwe belastingwet niets weet of nog nooit gehoord hebt, is voor de Spaanse fiscus uiteraard geen excuus. Tijdens het overleg vanmorgen met uw commissies zijn o. Maar ja, libertariers geven schijnbaar over het algemeen weinig om de natuur en lege ruimte, dus die zien het niet kunnen bouwen enkel als een beperking. Nog erger is dat het mij onmogelijk wordt gemaakt de economische mogelijkheden van mijn stukje grond uit te buiten, terwijl ook aan een starter op de woningmarkt de mogelijkheid wordt ontnomen om te wonen. Ik ben echter tegen het afschaffen van gemeentelijke belastingen. De poll is onvolledig aangezien ik niet kan kiezen voor een partij die wel aan de aftrek gaat morrelen. Ben ik het volledig mee eens, het gaat beter in dit land dan ooit tevoren. Zodoende moet iedereen, dus ook buitenlanders met onroerend goed in Spanje, belasting betalen.

Omdat het vaak om aanzienlijke bedragen gaat is het goed hier van tevoren bij stil te staan. Onroerendgoedbelasting betaalt men altijd, ook als men niet ingeschreven is in Spanje. Elke buitenlander met onroerend goed in Spanje werd verplicht een Spaanse ingezetene tot fiscaal vertegenwoordiger te benoemen. Als de buitenlander niet, of niet op tijd betaalt, wordt de belastingaanslag + boete verhaald op de fiscaal vertegenwoordiger, die op zijn beurt het belastinggeld maar moet zien terug te krijgen van de huiseigenaar. Maar jullie mogen gerust je wigwam op het strand zetten hoor! Wat je zegt, hoe meer simpele zielen, des te meer vreugd. Voor verhuizing naar een huurhuis geldt hetzelfde als voor verhuizing naar een goedkoper huis.

Voor starters op de woningmarkt verandert er niets. Volgens mij is er inderdaad niemand die de aftrek helemaal weg wil hebben, op zijn hoogst beperken en dat vind ik niet zo'n slecht idee. Die beginnen immers met een eigenwoningreserve van 0 euro. Ik heb op dit moment geen idee waar ik op ga stemmen, daar moet ik me nog in verdiepen. Niet eerst het één beloven en later na de verkiezingen van strategie veranderen wat nogal eens vaker in het verleden is gebeurd.