Belastingboekje

Omdat je niet teveel
wilt betalen

Home Zoek Print Kontakt

 

Headlines   

Belastingdienst meet met twee maten

Loopt u in het vizier van de fiscus?

Winkeliers: Lokale belastingen niet meer van deze tijd

'Belasting op winkelreclame moet afgeschaft worden'

Winkeliers Groningen betalen meeste belasting over hun zaak

Wiebes: Kamer weet alles over belastingafspraken

Stadse winkeliers betalen meeste belasting voor panden

Extra aangiftetip

Belastingdienst jaagt op klanten trustkantoor HJC

Winkeliers: 'zet streep door reclamebelasting'

 
               

Artikelen

Ook heb ik geen Belgische papieren bij de bromfiets
Bromfiets schouwen - Ik heb na 1 september een nieuwe bromfiets gekocht. Neem eens een kijkje in onze showroom, of bekijk nu direct ons aanbod in nieuwe en gebruikte scooters en brommers. Alle bromfietsen die minstens 25 jaar oud zijn en waarbij debestuurder aantoonbaar beschikt over een ander motorvoertuig voor dagelijks gebruik... meer

Pas in het vijfde jaar wordt wel naar een gemiddelde inkomen gekeken
Belastbaar inkomen - Aftrekposten die rechtstreeks te maken hebben met inkomsten in een box, verminderen het inkomen in die box. Als u een lening bent aangegaan voor de aanschaf van de eigen woning, kunt u de betaalde rente aftrekken van de inkomsten uit de woning... meer

Daarnaast beschikt het kadaster ook over bijzondere fotocollecties
Kadaster - Voor het Kadaster geldt, net als voor de GBA, dat het eigenlijk al werkt als een basisregistratie. Per sectie zijn de percelen telkens vanaf 1 genummerd. Verder zorgt u ervoor dat het Kadaster een bewijsstuk krijgt, waaruit blijkt dat voornoemd persoon bevoegd is om als notaris, dan wel waarnemend notaris op te treden... meer

Bereken hoeveel wegenbelasting u per jaar moet betalen voor uw auto
Bereken wegenbelasting - .. meer


Binnenkort komt hij echter met een campagne om de Nederlanders te informeren.

Heffingskorting Visum Kort Verblijf

Meevallende belastinginkomsten en een minder grote tegenvaller bij de lokale overheden zijn de reden dat de meevaller opnieuw naar boven bijgesteld is. Volgens bronnen werden de wedstrijdjes al maandenlang met regelmaat gehouden. Het Parool meldde zaterdag dat Zalm gelogen zou hebben tegen de Tweede Kamer. Tijdens zijn reis, die in het teken staat van 'democratie vroeger en nu', doet hij vier landen aan waaronder Nederland. Ook premier Balkenende is kwaad over de nazi-vergelijking. Volgens ingewijden was het gesprek 'pittig en stevig'. Den Haag riep de Italiaanse ambassadeur op het matje. Alleen de chauffeur van Bos werd door de eieren geraakt.

Dat hebben woensdag drie Tweede-Kamerleden van de coalitiepartijen geschreven in een brief in de Volkskrant. Opsporingsinstanties weten al jaren dat deze constructie vaak wordt toegepast. De studenten beschouwen het beleid van Rutte als een verarming van het onderwijs. Een consortium zal bepalen hoe knelpunten worden aangepakt. Naar schatting 100 van de 800 verenigingen hebben dat nog niet gedaan. Om die reden wilden andere partijen nog niet reageren. De minister trekt er een paar miljoen euro voor uit. Een probleem voor het kabinet is wel dat alle advertentieruimte al zo goed als bezet is.

Donner zet op zijn beurt een commissie van deskundigen aan het werk ter hervorming van het tbs-stelsel. De toets zou voldoende zijn getest en net zo betrouwbaar zijn als andere gangbare examens. Als de wapenbezitters niet willen meewerken of de gemeente weigert de noodzakelijke verklaring van goed gedrag af te geven, wordt de vergunning ingetrokken en moet het pistool of geweer worden ingeleverd. Het voorstel moet in het najaar klaar zijn, waarna de wet waarschijnlijk medio 2007 van kracht kan zijn. Volgens Aboutaleb is het de vraag of zo iemand in het onderwijs op haar plek is. Van de groep herbeoordeelden hebben inmiddels circa 900 mensen werk gevonden. Electronisch betalen is veel goedkoper dan contant betalen. Het Trimbos-instituut bereid momenteel een onderzoek voor, waarbij ook gekeken wordt naar de kosten van preventie en behandeling van su´cidaal gedrag.

Het kabinet staat niet onwelwillend tegenover die wens, zeggen ingewijden. Hilversum is woedend over de nieuwe afspraken over de publieke omroep. Als blijkt dat het bezoek geen zakelijk karakter had, kan er een naheffing van de Belastingdienst komen omdat zij de uitnodiging dan loon in natura noemt. Van de derde persoon wil de inlichtingendienst de nationaliteit niet bekendmaken.

Politie en justitie hebben de gevaarlijke tbs'er die donderdag rond 13. Volgens Wilders was het voor het eerst dat hij sinds zijn breuk met de VVD-fractie vorig jaar september bij Weisglas vragen had aangemeld voor het mondelingen vragenuurtje op dinsdagmiddag. Vrijdag zei Verdonk nog dat Hirsi Ali niets te vrezen had. Het Kamerlid Wilders heeft zaterdag direct al Kamervragen aan minister Donner gesteld. Minister Zalm kan rekenen op een meevaller uit Brussel.